مقالات

آسیب عضلات کمر

سرماخوردگی عضلات کمر

عضلات سطحی ناحیه کمری که وظیفه تولید نیرو و ایجاد حرکت را به عهده دارند ممکن است در اثر فعالیت بیش از حد و یا آسیب های  ناحیه کمری دچار اسپاسم و گرفتگی شوند. در این صورت دردهای شدید ستون فقرات کمری در بیمار ایجاد می شود گرفتگی عضلات کمر بر اثر سرما نیز ممکن است رخ دهد. برای درمان گرفتگی ستون فقرات ابتدا باید علت آن مشخص شود گاهی نیز ممکن است به دلیل آسیب شدید مهره ها و عدم ثبات کافی در ستون فقرات عضلات دچار اسپاسم محافظتی شوند که در این صورت نباید عضلات آزاد شوند زیرا آزاد سازی عضلات در این حالت می تواند موجب آسیب بیشتر شود بنابراین ابتدا باید علت مشکل شناسایی و برطرف شود سپس درمان سرماخوردگی کمر صورت گیرد.

کشیدگی عضلات کمر

عضلات کمر در اثر فعالیت های روزمره ما فعالیت دارند. در حین حرکت، عضلات کمر ممکن است به علل مختلفی دچار آسیب شوند. حرکات ناگهانی، فشار بیش از حد، خستگی عضلانی، حرکات تکراری و بار سنگین می تواند موجب آسیب و یا کشیدگی عضلات شوند. گاهی نیز ممکن است در ورزشکاران حین انجام حرکات عضلات دچار آسیب دیدگی شوند. مخصوصاً در ورزش هایی همانند تنیس بسکتبال و والیبال که حرکات ترکیبی ستون فقرات کمری  افزایش می یابد به منظور پیشگیری از این آسیب ها بهتر است افرادی که فعالیت های بدنی شدید دارند، تمرینات عضلات و مخصوصاً تمرینات ثباتی کمر را در برنامه تمرینی خود قرار دهند.

گرفتگی عضلات پایین کمر

کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات اسکلتی عضلانی است افراد در طول زندگی خود یک بار کمر درد را تجربه کرده اند. کمردرد به علل مختلفی میتواند رخ دهد. فتق دیسک های ناحیه کمری، گرفتگی عضلات کمر، سرخوردگی مهره، شکستگی مهره مشکلات مفاصل مهره ه ای، درگیری ریشه های عصبی کمری و ضعف عضلات کمر می توانند موجب دردهای ناحیه کمر شوند. در اکثر بیماران کمردردی در گرفتگی عضلات کمری وجود دارد درمان گرفتگی عضلات پایین کمر با توجه به علت مشکل متفاوت میباشد. استفاده از دستگاههای الکتروتراپی در فیزیوتراپی کمر برای کاهش درد و التهاب، لیزر، مگنت تراپی، درمان های دستی برای کاهش اسپاسم، استفاده از درای نیدلینگ و تیپینگ از جمله درمان های گرفتگی عضلات میباشد. تقویت عضلات پایین کمر می تواند در درمان و پیشگیری از عود مجدد مشکل بسیار موثر باشد.

گرفتگی عضلات کمر و کلیه

کمردرد یکی از شایعترین بیماری های عضلانی اسکلتی است. اکثر افراد حداقل یک بار آن را در طول زندگی خود تجربه کرده اند. گرفتگی عضلات و انقباض غیر ارادی عضلات در اثر آسیب و  یا فعالیت بیش از حد است که می‌تواند موجب ایجاد درد در ناحیه ستون فقرات کمری شود دردهایی همانند کاهش درد و التهاب، آزادسازی عضلات و تقویت عضلات می تواند در درمان دردهای ناحیه کمری بسیار موثر باشد از آنجایی که دردهای کلیه در قسمت بالای ستون فقرات کمری ایجاد می شود، گاهی اوقات ممکن است گرفتگی عضلات کمر و کلیه درد با هم اشتباه گرفته شوند. در صورتی که علاوه بر درد کمر علائمی دال بر اختلال کلیوی دارید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید

لرزش کمر

اکنون می‌خواهیم بدانیم لرزش کمر چیست؟ ورزش عضلات ممکن است به دلایل مختلفی باشد استرس، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی و برخی بیماری‌های عصبی می توانند موجب ایجاد لرزش در بدن شوند همچنین ضعف شدید عضلات ثبات دهنده کمری می تواند موجب لرزش عضلات کمر در حین حرکات شود این علامت یکی از علایم ان دهنده وجود بی‌ثباتی در ناحیه کمری میباشد برای درمان لرزش کمر اولین قدم معاینه کامل و جامع بیمار است. ابتدا باید علت لرزش مشخص شود تا بهترین درمان برای آن در نظر گرفته شود در صورتی که علت استرس باشد مراجعه به متخصص روانشناس و مصرف برخی داروهای ضد اضطراب می تواند موثر باشد در صورتی که مشکل به علت ضعف عضلات ثبات دهنده ستون فقرات باشد، بهتر است تحت نظر فیزیوتراپیست خود تمرینات ثباتی ستون فقرات را انجام دهید.

 

کوتاهی عضلات کمر

کوتاهی عضلات کمر یکی از دلایلی است که می تواند موجب محدودیت حرکتی و درد در ناحیه ستون فقرات کمری شود. کوتاهی عضلات به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. درهای مزمن ناحیه کمری که موجب قرار گیری طولانی مدت بیمار در وضعیت های ضد درد می شود یکی از دلایل کوتاهی عضلات است گاهی ممکن است انحرافات غیرطبیعی ستون فقرات کوتاهی طول یک پا برخی اختلالات ستون فقرات، همانند فتق دیسک های کمری، موجب ایجاد کوتاهی در عضلات شوند بنابراین برای درمان کوتاهی عضلات کمر ابتدا علت آن باید درمان شود. پس از درمان علل زمینه ای عضلات بیمار مورد بررسی قرار می گیرند. و یک برنامه تمرین درمانی با اهداف تقویت عضلات ضعیف بهبود طول و انعطاف پذیری عضلات کوتاه و افزایش ثبات مرکزی ستون فقرات به صورت اختصاصی در کلینیک فیزیوتراپی برای بیمار طراحی میشود.

پارگی عضلات کمر

گرفتگی عضلات کمر ممکن است به علل مختلفی رخ دهد. صدمات عضلات تاندون ها و لیگامان های کمری می تواند موجب گرفتگی عضلات کمر و ایجاد کمردرد شود. فعالیت های سنگین همانند بلند کردن بارهای بسیار سنگین فعالیت های ورزشی همانند فوتبال، گلف و تنیس می تواند موجب گرفتگی کمر شود زیرا چرخش های ناگهانی و تکراری در این ورزش ها می تواند موجب ایجاد کشیدگی و آسیب های عضلانی شود در صورتی که عضلات شکمی و عضلات عمقی کمری شما ضعیف باشد احتمال آسیب دیدگی و یا پارگی عضلات شما افزایش می یابد. گرفتگی های کمر می توانند در اثر آرتروز و یا فتق دیسک های کمری نیز ایجاد شود. در صورتی که آسیب شما حاد است استفاده متناوب از سرما و گرما می تواند موجب بهبود گردش خون و کاهش التهاب و درد در شما شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *